Gå til innhold

ISKLATRE TUR TIL SKARSDALEN

februar 16, 2020

Lørdag 15 feb 2020 dro vi oppover til Skarsdalen for å klatre ubestegne fosser inne i dalen. Anmarsjen på truger tok ca 15 min fra bilparkeringen. Det var mye men lett gått snø. Vel oppe ved innsteget var det god utsikt over dalen. På andre siden kunne vi se Skarsdalsfossen som vi hadde prøvd på før. Siden vi var 3 stk valgte vi ut en linje som alle 3 kunne gå en taulengde hver.20200215_105041

Første taulengde så veldig grei ut men isen var mye brattere enn antatt. Og den var mye våtere og løs en vi trodde. Men Harald tok sjansen og kom opp til merket blå ring og fikk satt standplass med di 2 siste isskruene som var igjen. Litt skjelven og ikke helt sikker på om standplassen holdt for 2 andre som skulle opp så valgte vi at hver av di som kom opp sikret seg selv med hver sin egen isskrue.

1 taulengde

2. taulengde var ca 20m traversering i underkanten av den bratte isen og rundt hjørnet. Isen var ikke like god hele veien så det ga også litt utfordringer men James taklet situasjonen godt og fikk satt en god standplass nr 2.

2 taulengde

Så var det klart for den bratte 3.taulengden. Trond tok med alle skruene vi hadde og kjempet seg fint opp di siste bratte 30m til en dvergbjørk over kanten. James og Harald (fikk kjørt seg skikkelig med kramper i legga og neglesprett som gjorde jobben tung og få ut alle skruene som Trond hadde satt på det blå tauet 🙂

3 taulengde

Vel oppe var det spennende og finne ut hvordan vi skulle komme oss ned. Så vi testet med at Harald ble firt ned så langt tauet var. Da tauet stoppet var Harald ca 5 m over innsteget. Da tok jeg avgjørelsen med at jeg klatrer litt opp for å avlaste tauet for så å binde meg ut og friklatre ned di 5 meterene. Litt skjelven da jeg innså at det kanskje ikke var så lurt allikevel men det gikk bra. Ringte så opp til James og fortalte at tauet holdt nesten ned. Så hvis dem valgte treet 4 m lenger ut mot kanten så skulle det gå bra. Og slik kom dem seg også ned ved at dem rappelerte seg ut av tauet. ( Så husk her og ikke ha knute i enden av tauet for da sliter du litt den siste meteren ned til innsteget)

20200215_132825

Her har vi tegnet inn ruten vi valgte å gå. Isen så veldig bra ut der vi rappelerte ned også. Så isen kan også gåes i 2 taulengder rett opp.

Sørbølsiga 3 taulengder

No comments yet

Legg igjen en kommentar